Tehnologie

Apple lansează mai multe funcții noi. Cum îți fac viața mai ușoară

În preajma Zilei Mondiale a Conștientizării Accesibilității, Apple a dezvăluit o serie de actualizări anuale ale caracteristicilor sale de asistență, cu un accent pe funcții inovatoare și extinderea utilității acestora pentru un public mai larg.

Ce a lansat Apple

Un exemplu este funcția Personal Voice, lansată anul trecut, fiind utilă celor care sunt în pericol să-și piardă vocea sau au alte motive, pentru a-și păstra semnătura vocală pentru cei dragi în absența lor.

Apple aduce suport pentru urmărirea ochilor la modelele recente de iPhone-uri și iPad-uri, precum și scurtături vocale personalizabile sau indicii de mișcare vehicul și multe altele.

Urmarirea ochilor incorporată pentru iPhone-uri și iPad-uri: Una dintre cele mai interesante caracteristici este capacitatea de a folosi camera frontală a iPhone-urilor sau iPad-urilor, cel puțin cele cu cip A12 sau mai recent, pentru a naviga în software fără echipamente sau accesorii suplimentare.

Această funcție, numită Dwell Control, le permite oamenilor să privească ecranul pentru a naviga prin elemente precum aplicații și meniuri, apoi să persiste asupra unui element pentru a-l selecta.

Scurtături vocale pentru controlul fără mâini mai ușor: Apple lucrează și la îmbunătățirea accesibilității controlului vocal pe iPhone-uri și iPad-uri.

Inteligența artificială, folosită din plin de gigant

Folosind din nou inteligența artificială încorporată pentru a crea modele personalizate pentru fiecare persoană care configurează o nouă scurtătură vocală, utilizatorii pot configura o comandă pentru un cuvânt sau o frază. Siri va înțelege aceste comenzi și va efectua sarcina sau scurtătura desemnată.

Haptici muzicali în Apple Music și alte aplicații: Pentru cei surzi sau cu probleme de auz, Apple aduce haptici în aplicațiile de muzică de pe iPhone-uri, începând cu milioane de cântece pe propria sa aplicație Music.

Atunci când este activată, haptica muzicală va reda beat-uri, texturi și vibrații specializate în tandem cu sunetul pentru a aduce un nou strat de senzație.

Va fi disponibilă ca o interfață de programare a aplicațiilor (API), astfel încât dezvoltatorii să poată aduce o mai mare accesibilitate în aplicațiile lor.