Tehnologie

Apple introduce o nouă funcție care le va face hoților de iPhone viața mult mai grea. Cum te ajută cea mai recentă variantă de iOS

Apple adaugă o nouă funcție pentru iPhone numită Protecție Dispozitiv Furat care limitează ceea ce pot face hoții cu un telefon furat.

Vezi și: iPhone 15, mai ”prietenos” cu utilizatorii: ce va fi diferit la noile telefoane ale gigantului Apple

iPhone-ul tău devine mai sigur

Creată în urma unui raport din acest an realizat de Joanna Stern de la Wall Street Journal, funcția opțională este inclusă în versiunea beta iOS 17.3, disponibilă acum pentru dezvoltatori.

Aceasta funcționează prin combinarea locației, scanărilor biometrice și întârzierilor temporale, permițând victimelor să împiedice accesul hoțului și să-și protejeze datele.

Scopul Protecției Dispozitivului Furat este să elimine o practică obișnuită printre hoții de iPhone în locuri publice, care urmăresc utilizatorii să introducă codul lor de acces înainte de a fura dispozitivul și a fugi cu el.

În astfel de cazuri, hoțul ar putea să reseteze parola Apple ID a proprietarului, să dezactiveze funcția de găsire și să adauge o cheie de recuperare și să reseteze dispozitivul pentru revânzare, înainte ca victimă să poată lua măsuri.

Vezi și: Update iOS „pe steroizi”, în 2024. Metoda inedită prin care Apple vrea să-ți facă iPhone 16 mai bun

Cum funcționează noua tehnologie

De exemplu, fără Protecția Dispozitivului Furat activată, un hoț de iPhone care are codul tău de acces poate folosi acest lucru pentru a-ți schimba parola Apple ID, blocându-te afară din dispozitiv.

Dar cu această funcție activată, telefonul va solicita un scan Face ID sau Touch ID dacă utilizatorul este departe de o locație familiară, cum ar fi acasă sau la muncă.

De asemenea, va necesita o întârziere de o oră înainte de a schimba parola Apple ID pe dispozitiv. După această oră, tot va cere un scan Face ID sau Touch ID înainte de a schimba parola Apple ID de pe iPhone.

Protecția Dispozitivului Furat funcționează similar și cu setările de securitate Apple. Adăugarea cheilor de recuperare sau actualizarea numărului de telefon de încredere al contului este alt mod în care hoții de iPhone îi blochează pe proprietarii inițiali.

La fel ca în alte domenii, cu această nouă funcție activată, telefonul va solicita două scanări biometrice la o oră distanță, dacă este departe de locațiile pe care le știe.

Similar, parolele din iCloud Keychain, managerul de parole integrat al Apple, vor necesita un scan Face ID sau Touch ID. Codul de acces nu va fi utilizat ca rezervă în cazul scanărilor biometrice eșuate atunci când Protecția Dispozitivului Furat este activată.

Vezi și: Apple a găsit soluția pentru supraîncălzirea iPhone 15. Cum are de gând să remedieze problema