Tehnologie

Apple concediază angajați „pe bandă rulantă”. Atunci când socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg

Peste 700 de persoane de la Apple și-au pierdut recent locurile de muncă, potrivit celui mai recent raport WARN publicat de Departamentul de Dezvoltare a Forței de Muncă din California (EDD).

Majoritatea persoanelor care au fost concediate au lucrat la birourile Apple din Santa Clara, dintre acestea, 371 provin de la locația companiei care se ocupa în principal de proiectul de vehicule electrice, acum defunct.

În conformitate cu legea statului California, companiile sunt obligate să prezinte un raport la EDD pentru fiecare locație afectată de concedieri în cadrul programului Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN).

Apple nu o duce tocmai bine

Opt locații Apple din Santa Clara au fost afectate de concedieri, inclusiv biroul principal al mașinilor, deși unul dintre acestea lucra la proiectul său intern de afișaje MicroLED, care a fost raportat a fi abandonat în martie din cauza costurilor și dificultăților tehnice.

Compania spera să producă propriile sale ecrane pentru iPhone-uri, Mac-uri și ceasurile inteligente, dar acest lucru cu siguranță nu se va întâmpla prea curând.

Ambițiile originale ale Apple erau să construiască un vehicul complet autonom fără pedale și volan, până când a decis să dezvolte un vehicul electric în schimb.

Proiecte eșuate

Într-un raport anterior publicat de Bloomberg s-a spus că Apple a anulat inițiativa intern numită „Proiectul Titan” după ce a investit miliarde de dolari și un deceniu în acesta.

Angajaților care lucrau la dezvoltarea vehiculului li s-a oferit șansa de a se transfera la alte divizii ale Apple, inclusiv echipele care lucrează, conform rapoartelor, la inteligența artificială și robotică pentru casă. Dar, pe baza raportului WARN al Apple, nu a reușit să reintegreze pe toată lumea în companie.

Se crede că Apple se află în etapele incipiente ale dezvoltării robotiților personali pentru casele oamenilor. Unul dintre dispozitivele care este în curs de dezvoltare este un robot care urmărește oamenii, în timp ce celălalt este un dispozitiv de masă care folosește un robot pentru a deplasa un afișaj, conform unui alt raport Bloomberg.

Munca companiei privind roboții personali face parte din eforturile sale, care includ și Vision Pro, pentru a găsi noi surse de venituri.