Tehnologie

Apple a prezentat noii ochelari de realitate augmentată: cât trebuie să scoți din buzunar ca să ai AR Vision Pro

Recent, la WWDC, Apple și-a prezentat mult așteptații ochelari AR, pe care consumatorii îi anticipează de ani de zile, iar acum totul a devenit realitate. Totuși, rămâne întreabarea: cât vor costa aceștia?

Se pare că ochelarii Apple Vision Pro se vor da pe un preț estimativ de nici mai mult, nici mai puțin de 3.499 de dolari și vor fi disponibili pentru achiziție la începutul anului 2024, deși nu știm exact când anume, în ce zi.

Pentru a oferi o comparație, Meta și-a anunțat Quest 3 săptămâna trecută la prețul de 499 de dolari, în timp ce Quest 2 este vândut  la un preț de 299 de dolari.

Totuși, setul de înaltă performanță lansat Meta a primit un preț de 1.499 de dolari, deși se pare că este disponibil pentru 999 de dolari la un număr limitat de retaileri.

Apple Vision Pro mizează pe realitatea augmentată, mai degrabă decât pe cea virtuală

Spre deosebire de căștile Meta, Apple Vision Pro folosește mai degrabă realitatea augmentată decât realitatea virtuală.

Diferența este că realitatea augmentată este mai puțin captivantă, permițând utilizatorilor să profite de tehnologie fără a fi complet scoși din mediul înconjurător.

În plus, Apple Vision Pro folosește urmărirea mâinilor ca metodă de control, eliminând necesitatea de a avea dispozitive portabile separate.

Similar cu Meta Quest Pro, Apple sugerează ca acest dispozitiv să fie utilizat parțial la locul de muncă. VisionOS-ul rulează pe același cadru ca iOS și iPadOS, ceea ce înseamnă că va fi compatibil cu multe aplicații existente.

Chiar și așa, Apple a declarat că acești ochelari vor funcționa și cu aplicații din suita Microsoft Office, precum și cu servicii de videoconferință ca WebEX și/sau Zoom.

Dispunând de afișaje micro-OLED, sunet spațial, o cameră 3D și multe alte funcții de ultimă generație, nu este de mirare că Apple Vision Pro este puțin mai costisitor decât se așteptau unii.

Acestea fiind spuse, putem bănui că device-ul nou de la Apple va fi un pic mai util la locul de muncă, decât pe plan personal, de vreme ce prețul este cât se poate de piperat și puțini sunt cei care și-l vor putea permite.