Tehnologie

Aplicația cu inteligență artificială care lasă să vorbești cu fotografiile. Cum îi „readuce la viață” pe cei ce nu mai sunt

EmbodyMe, cu sediul în Tokyo, este o companie cunoscută pentru producerea de tehnologie deepfake, iar cea mai recentă inovație a lor este Xpression Chat, o aplicație care face legătura dintre fotografii și ChatGPT.

Premisa de bază se referă la faptul că utilizatorii pot încărca o fotografie, orice fotografie, cu oricine doresc. Scopul este de a avea conversații realiste cu oricine sau cu orice personaj, explică compania.

De fapt, aplicația cu inteligență artificială transformă fotografia într-un avatar și îi oferă o voce umană pentru a-i face pe oameni să se simtă ca și cum ar fi vorbit cu versiunea reală a acelei persoane.

Poți discuta cu o celebritate, o figură istorică sau chiar cu un membru al familiei decedat

„Imaginați-vă că aveți discuții zilnice cu celebritatea dumneavoastră preferată sau cu cineva care nu mai este”, a declarat compania pentru Petapixel.

Oricine cu un dispozitiv iOS sau Android poate descărca aplicația, încărca o fotografie, configura câteva detalii și poate începe să discute cu AI.

Aceasta ar putea fi o celebritate actuală, o figură istorică sau chiar un membru decedat al familiei, ceea ce, desigur, ar putea fi puțin înfiorător, dar nu ar fi prima dată când se întâmplă.

Aplicația AI este o ramură a aplicației Xpression Camera de la EmbodyMe, care a folosit filtrarea feței în timp real pentru a prelua expresiile faciale și a le anima.

Compania spune că un „număr mare” de utilizatori au folosit acea aplicație în întâlniri, streamuri live și conversații ocazionale, dar nu a specificat câți sau unde a fost cea mai populară.

De asemenea, EmbodyMe intenționează să propună Xpression Chat companiilor pentru o potențială utilizare, oferind kituri pentru dezvoltatori de software pentru iOS, Android, Windows și Mac.

Xpression Chat este gratuit, dar numai cu o imagine implicită de până la cinci ori pe zi. Un abonament premium va include fotografii și chat-uri nelimitate pentru 7,99 dolari pe săptămână sau 79,99 dolari pentru un an. Există, de asemenea, un abonament pe viață care costă 244,99 dolari.