Tehnologie

Aplicația care îți arată cine te spionează pe Instagram. Cât de eficientă este, de fapt, dar sigură

O nouă aplicație numită Wrapped for Instagram, care pretinde că le arată utilizatorilor cine le vizualizează profilurile, a devenit virală recent.

Cu toate acestea, aplicația stârnește deja preocupări privind confidențialitatea.

Vezi și: Reclamele pe Whatsapp, mai aproape decât crezi. Cea mai nouă variantă ca să devină similar cu Facebook și Instagram

Ce pretinde aplicația că știe să facă

Milioane de oameni au descărcat Wrapped for Instagram, o aplicație terță parte care nu este asociată cu platforma sau compania-mamă a acesteia, Meta, conducând aplicația să urce în topul clasamentelor App Store ale Apple în SUA în acest weekend.

Aplicația, lansată în septembrie și deținută de Wrapped Labs, pretinde că le arată utilizatorilor Instagram date despre obiceiurile lor de utilizare și detalii despre alți utilizatori care le-au vizualizat sau au făcut capturi de ecran ale profilurilor lor.

După descărcarea aplicației Wrapped for Instagram, care este în prezent disponibilă doar pe iOS, un utilizator trebuie să urmeze indicațiile de pe ecran pentru a-și conecta contul de Instagram la aplicația terță parte.

Odată ce contul este conectat, Wrapped va începe procesul de generare a unui raport personalizat de final de an al activității Instagram a unei persoane.

Vezi și: Angajații Meta „înfundă” gigantul în tribunal: Nu ai siguranță deloc pe Facebook, Instagram, iar copiii tăi sunt cele mai mari victime

Este Wrapped for Instagram o aplicație sigură?

În contextul creșterii interesului pentru Wrapped for Instagram, mulți utilizatori s-au declarat îngrijorați cum că datele din conturile lor Instagram ar putea fi expuse după ce își împărtășesc informațiile cu aplicația terță parte.

Digital Trends raportează că atunci când utilizatorii lansează pentru prima dată aplicația Wrapped, aceasta îi roagă să-și conecteze contul de Instagram introducând datele de conectare.

„Pentru o experiență mai bună, în timp ce utilizați serviciul nostru, putem să vă solicităm să ne furnizați anumite informații cu caracter personal”, notează Wrapped Labs, dezvoltatorul Wrapped, în politica sa de confidențialitate.

„Informațiile pe care le solicităm vor fi reținute de noi și utilizate așa cum este descris în această politică de confidențialitate”, se arată, de asemenea.

Potrivit NBC News, alți utilizatori de Instagram care au încercat aplicația extrem de populară au spus că analizele par inexacte și randomizate, și că datele păreau a fi false din cauza mai multor inconsistențe.

Vezi și: Noua funcție de la Instagram pe care ori o vei urî, ori o vei adora: Ce se întâmplă cu mesajele