Tehnologie

Anthropic lansează o aplicație Claude Chatbot pentru iOS: „Modelul de limbaj Claude 3 a întrecut ChatGPT și Gemini”

Compania Anthropic a lansat acum o aplicație mobilă Claude pentru iOS.

Ce face Claude Chatbot pe iOS

Această mișcare își propune să facă inteligența artificială Claude mai ușor accesibilă pe dispozitivele mobile. Aplicația Claude este disponibilă pentru descărcare gratuită pentru orice utilizator de iOS. Similar versiunii web mobile a chatbot-ului, aplicația sincronizează conversațiile utilizatorilor cu Claude pe toate dispozitivele, permițându-le să treacă de la un computer la aplicație (sau invers) fără să-și piardă istoricul conversațiilor.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să încarce fișiere și imagini direct din galeria iPhone-ului lor – sau să facă o fotografie pe loc – dacă au nevoie ca Claude să le proceseze sau să le analizeze în timp real. Aceștia vor putea descărca și accesa aplicația Claude indiferent de planul pe care îl folosesc, chiar dacă nu plătesc pentru serviciu.

În cazul în care decid să plătească pentru Claude, acum au o nouă opțiune în afară de Planul Pro. Noul plan Team oferă o utilizare mai mare decât nivelul Pro, astfel încât membrii să poată avea mai multe conversații cu chatbot-ul. De asemenea, le permite utilizatorilor să proceseze documente mai lungi, cum ar fi lucrările de cercetare și contractele, datorită fereastrei de context de 200.000 de caractere.

Planul Team oferă utilizatorilor acces la familia de modele Claude 3, care include Opus, Sonnet și Haiku. Va costa abonații 30 de dolari pe utilizator pe lună, cu un număr minim de cinci utilizatori pe echipă.

În martie, Anthropic a spus într-o postare pe blog că modelul lor de limbaj Claude 3 a întrecut ChatGPT și Gemini de la Google în mai multe benchmark-uri importante din industrie. Compania a afirmat că acesta a fost mai bun la raționamentul la nivel de absolvent, matematică multilingvă și programare (printre multe alte metrici), arătând rezultatele de referință ale lui Claude 3 în comparație cu cei mai aprigi rivali ai săi. Cel mai puternic model Claude 3, Opus, aparent, a arătat chiar și abilități „aproape umane” cu rate de răspuns rapid care-l fac ideal pentru sarcini mai complexe și mai sensibile la timp.

Ca referință, Claude este un asistent virtual avansat, alimentat de inteligența artificială, creat de compania Anthropic. Acest chatbot oferă utilizatorilor posibilitatea de a interacționa în mod natural și eficient, furnizând răspunsuri și soluții la o gamă variată de întrebări și solicitări. Cu o arhitectură solidă și capacitatea de a înțelege contextul conversației, Claude poate asista utilizatorii în diverse domenii, de la cercetare și rezolvarea problemelor matematice la redactarea documentelor și gestionarea sarcinilor complexe. În plus, lansarea aplicației Claude pentru iOS îmbunătățește accesibilitatea și portabilitatea acestui asistent virtual, permițând utilizatorilor să profite de avantajele sale pe dispozitivele lor mobile.