Tehnologie

Android 15 vine la pachet cu și mai multă siguranță. Așa le faci viața mai grea hoților

După ce a renunțat la tradiție și a dedicat întreaga prezentare la Google I/O pentru a evidenția cum integrează inteligența artificială în tot ceea ce poate fi imaginat, compania a rezervat ziua a doua pentru a aduce la zi ceea ce odată era vedeta spectacolului, Android.

Android 15 cu inteligență artificială

Laolaltă cu sosirea celui de-al doilea beta pentru Android 15 miercuri, Google dezvăluie caracteristici de securitate anterior neanunțate în software-ul mobil din 2024, inclusiv detectarea furtului cu ajutorul AI-ului, protecția împotriva fraudelor în Google Play și altele.

Lock-ul de Detectare a Furtului este o nouă caracteristică a Android 15 care va folosi AI-ul (iarăși) pentru a prezice furturile de telefoane și pentru a bloca lucrurile în consecință.

Google afirmă că algoritmii săi pot detecta mișcările asociate cu furtul, cum ar fi acelea asociate cu apucarea telefonului și fuga, pedalarea sau condusul.

Dacă un dispozitiv Android 15 identifică una dintre aceste situații, ecranul telefonului va fi blocat rapid, făcând mult mai dificil pentru hoțul de telefoane să acceseze datele.

Blocarea de la distanță, o caracteristică utilă

O caracteristică de Blocare la Distanță de rezervă îți permite să blochezi rapid telefonul dacă cineva reușește să-l ia fără a declanșa Detectarea Furtului.

Cu Blocarea la Distanță, poți să blochezi ecranul telefonului de la distanță de pe orice dispozitiv, doar cu numărul tău de telefon și finalizând un test rapid de securitate.

Aceasta este concepută pentru a evita situațiile în care cineva își pierde telefonul sau este furat, dar nu cunoaște parola contului său Google pentru a accesa Găsirea Dispozitivului Meu.

Pe aceeași linie, Blocarea Dispozitivului Offline blochează automat ecranul telefonului tău, necesitând autentificare pentru a fi deblocat, atunci când este deconectat de la rețea. Acest lucru este conceput pentru a contracara hoții care iau rapid un dispozitiv furat offline înainte ca proprietarul să-l poată bloca sau șterge de la distanță.

Între timp, o actualizare a protecției împotriva resetării la starea inițială va solicita credențialele tale pentru a folosi telefonul după o ștergere a datelor.

În plus, dezactivarea Găsirea Dispozitivului Meu sau prelungirea timpului de ecran al telefonului va necesita autentificare de securitate, anulând o altă tactică comună pe care o folosesc hoții de telefoane pentru a reseta dispozitivul.

Asemănător unei caracteristici pe care Apple, Android 15 va cere, de asemenea, autentificare suplimentară atunci când se încearcă schimbarea setărilor de securitate ale contului.