Tehnologie

Acum poți căuta melodii pe YouTube Music pentru Android doar fredonând

YouTube Music pentru Android a lansat, în sfârșit, un instrument mult așteptat care permite utilizatorilor să caute melodii doar fredonând, cântând sau chiar interpretând melodia la un instrument.

Cum cauți melodii pe YouTube Music fredonând

Potrivit 9to5Google, software-ul a fost în faza de testare încă din luna martie.

Pentru a utiliza această funcție, trebuie doar să atingi lupa din colțul din dreapta sus și să cauți pictograma undei sonore lângă pictograma microfonului. Atinge pictograma undei sonore și începe să fredonezi sau să cânți.

You don’t need to be @KidCudi to use Hum to Search. Hum a song into your Google app, and we’ll identify it for you. Test it with your favorite songs, or use it to figure out the song that’s been stuck in your head and find your new favorite. 🎶 pic.twitter.com/MluVNesTpE

— Google (@Google) December 21, 2020

O pagină de rezultate pe ecran complet va afișa rapid coperta albumului, numele melodiei, artistul, albumul, anul lansării și alte informații importante despre melodie. Acest software se bazează pe funcția „Now Playing” a Pixel, care folosește inteligența artificială pentru a „potrivi sunetul cu înregistrarea originală”.

YouTube face progrese

Instrumentul vine într-un update de server cu versiunea 7.02 a YouTube Music pentru Android. Deocamdată, nu există informații despre disponibilitatea acestei funcții pentru iOS, deși este foarte probabil să fie lansată în curând.

Acest tip de funcție nu este complet nou, chiar dacă este nou pentru YouTube Music. Google Search a lansat un instrument similar în 2020, iar aplicația obișnuită YouTube a început să ofere ceva asemănător anul trecut. Platforma de streaming muzical online Deezer are, de asemenea, un instrument „hum to search”, lansat în 2022.

YouTube Music este o platformă de streaming de muzică ce oferă utilizatorilor acces la o vastă bibliotecă de melodii, albume și videoclipuri muzicale. Lansată de YouTube în 2015, această platformă a devenit rapid una dintre cele mai populare opțiuni pentru ascultarea și descoperirea muzicii online. Cu funcții precum recomandări personalizate bazate pe preferințele audienței, posibilitatea de a crea liste de redare personalizate și accesul la versiuni video ale pieselor, YouTube Music oferă o experiență captivantă și interactivă pentru iubitorii de muzică de pe întreg globul.