Tehnologie

Actualizarea WhatsApp mult așteptată: Ce vei putea face de acum în aplicația de chat

Deși ți-ar putea plăcea să poți conversa cu prietenii și familia pe WhatsApp, faptul că nu poți sincroniza aplicația pe toate dispozitivele tale poate fi deranjant.

Continuarea unei conversații pe un iPad după ce o pornești pe telefon nu a fost ușoară din cauza lipsei unei aplicații WhatsApp stabile pentru dispozitiv.

Meta a decis să abordeze altfel problema

Acum, Meta pare să abordeze problema prin crearea unei versiuni compatibile de WhatsApp pentru iPad.

O aplicație nativă WhatsApp construită cu Mac Catalyst a fost lansată de Meta și este acum disponibilă pentru testerii beta care folosesc deja aplicația beta pe dispozitive mobile.

Totul poate fi instalat prin aplicația TestFlight, atâta timp cât ai WhatsApp beta descărcat pe iPhone sau iPad. Dacă ești interesat să îl încerci ca tester beta, începe prin a deschide WhatsApp pe dispozitivul iOS.

În Setări, navighează la Dispozitive conectate și selectează „Conectați un dispozitiv”. După scanarea codului QR și conectarea dispozitivului iOS, vei putea folosi WhatsApp pe acesta fără a fi necesar ca telefonul să mențină o conexiune la internet.

Acest lucru îmbunătățește, fără îndoială, potențialul de comunicare fără întreruperi atunci când un utilizator WhatsApp dorește să treacă de la un dispozitiv la altul.

Cu toate acestea, nu este lipsit de defecte, unele funcții nu sunt încă pe deplin disponibile, cum ar fi opțiunea de a vizualiza și posta stări.

Pe măsură ce aplicația va fi actualizată, Meta intenționează să lanseze remedii pentru aceste erori și alte probleme eventuale.

În ciuda a cât de conectați își menține WhatsApp utilizatorii, Meta nu s-a asigurat întotdeauna că aplicația funcționează bine cu toate sistemele de operare și dispozitivele.

Uniunea Europeană a identificat recent Meta ca fiind un fel de „gatekeeper” în industria mesageriei instantă, pe fondul lansării Digital Markets Act (DMA).

Acum, compania are la dispoziție șase luni pentru a activa interoperabilitatea în WhatsApp, ceea ce înseamnă că trebuie să le permită utilizatorilor să primească mesaje de la alte aplicații.