Tehnologie

Aceste brațe de robot pot fi controlate de oriunde din lume: cum pot fi utile pentru lucrători

Shadow Robot, o compane de robotică din Londra lucrează cu dexteritate și precizie ascuțită.

În 2023, există camere și microfoane care se potrivesc și depășesc capacitățile vederii și sunetului uman. Dar chiar și cu toate progresele noastre tehnologice, oamenii nu au reușit să construiască un nas mai bun.

La urma urmei, evoluția a avut milioane de ani pentru a perfecționa receptorii pe care oamenii, animalele și insectele îi folosesc pentru a identifica mirosurile. Dar, cu ajutorul naturii, este posibil ca oamenii de știință să fi făcut o descoperire în acest sens.

Dar nu la asta vrea acest articol să se refere. Ci la Shadow Robot, care spune că acestea sunt cele mai îndemânate brațe de roboți umanoizi din lume. În plus, este singura mână de robot de pe piață care are 24 de mișcări și 20 de grade de libertate.

Cea mai bună parte este că poate funcționa cu tehnologia de teleoperare, astfel încât să poți controla aceste mâini de oriunde. Imaginează-ți pe cineva care stă pe alt continent și îți ambalează comenzile de livrare.

Brațele de robot pot ajuta lucrătorii

Compania oferă, de asemenea, mănuși cu feedback haptic, permițându-ți să „simți” senzații de atingere. Dispozitivul funcționează pe servicii Wi-Fi și 5G, astfel încât să poți controla mâinile oriunde te-ai afla.

Aplicațiile pentru brațele robotizate variază de la operarea cu precizie a instrumentelor periculoase până la manipularea obiectelor. Sistemul de teleoperare poate permite, de asemenea, lucrătorilor calificați să-și efectueze munca de la distanță.

Roboții sunt chiar disponibili pentru închiriere la evenimente în care companiile doresc să impresioneze oaspeții cu această tehnologie avansată. De asemenea, acești roboți sunt folosiți ca instrument de cercetare și dezvoltare în laboratoare și universități, ca hardware de testare pentru AI și învățare automată.

Companiile AI precum OpenAI au folosit anterior Shadow Robot pentru a studia modalități de a învăța dexteritatea, folosind sarcina complexă de a rezolva singur un cub Rubik. Și-au antrenat sistemul în întregime în simulare.

Deși pot fi cu adevărat distractive, aceste mâini robotizate reprezintă una dintre cele mai recente progrese în robotică.