Tehnologie

Acest dispozitiv portabil fără fir îți monitorizează sănătatea: Cum face asta, pe baza sunetelor pe care le face corpul nostru

Dispozitivele portabile fără fir minuscule monitorizează acum sănătatea prin captarea sunetului. Corpul uman generează tot felul de sunete care pot oferi informații despre sănătatea noastră. Iată cum funcționează acest dispozitiv.

Cum funcționează acest dispozitiv

Sunetele pe care corpurile noastre le emit pot oferi informații importante despre sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care medicii se bazează adesea pe sunetele bătăilor inimii, ale respirației și ale digestiei pentru a primi informații despre ceea ce se întâmplă în interiorul corpului unui pacient.

Pentru a face acele evaluări cât mai frecvente și eficiente posibil, cercetătorii de la Universitatea Northwestern au dezvoltat dispozitive portabile moi, miniaturizate. Atașate de piele, aceste dispozitive purtabile pot urmări continuu și simultan sunetele din mai multe zone ale corpului.

Astfel, în studiile pilot, dispozitivele au fost testate pe bebeluși prematuri cu tulburări de motilitate respiratorie și intestinală, precum și pe adulți, inclusiv pe persoane cu boli pulmonare cronice. Dispozitivele au funcționat cu o acuratețe de grad clinic și au oferit noi funcționalități care ar putea îmbunătăți detaliile și eficiența controalelor de sănătate.

Vezi și: Dispozitivul care te salvează: cum ajută persoanele în vârstă

Vezi și: Acest dispozitiv purtabil, biodegradabil, îți protejează datele personale mai eficient

„În prezent, nu există metode existente pentru monitorizarea continuă și cartografierea spațială a sunetelor corporale acasă sau în spitale”, a declarat John A. Rogers, un pionier în bioelectronică care a condus dezvoltarea dispozitivului, într-un comunicat de presă.

„Medicii trebuie să pună un stetoscop convențional sau digital pe diferite părți ale pieptului și spatelui pentru a asculta plămânii într-un mod punct cu punct. În strânsă colaborare cu echipele noastre clinice, ne-am propus să dezvoltăm o nouă strategie de monitorizare a pacienților în timp real, în mod continuu și fără sarcini asociate cu tehnologia rigidă, cablată și voluminoasă”.

Apple Watch: unul dintre cele mai avansate dispozitive cu senzor cardiac

Dispozitivele purtabile au atras mereu atenția cumpărătorilor prin utilitatea pe care o prezentau pentru sănătatea utilizatorului, dar Apple Watch joacă în cu totul altă ligă.

Foarte multe companii și-au încercat norocul când vine vorba despre dispozitivele purtabile care au încorporat un monitor cardiac care îi poate informa pe utilizatori dacă este ceva în neregulă cu sănătatea inimii lor. Momentan , Apple Watch-urile sunt considerate a fi în topul preferințelor celor care vor să se simtă și să fie în siguranță în orice circumstanțe.