Tehnologie

A picat ChatGPT, oamenii lucrează din nou “ca pe vremuri”

Într-o zi obișnuită, în care ChatGPT era un companion virtual de încredere pentru mulți, s-a întâmplat ceva neașteptat: serviciul a picat.

Oamenii au fost lăsați fără răspunsurile sale inteligente și au trebuit să se întoarcă la metodele tradiționale de rezolvare a problemelor.

ChatGPT nu este funcțional la nivel global

La momentul redactării acestui material, serviciul OpenAI nu mai era accesibil. Downdetector, platforma care monitorizează starea serviciilor online, înregistra 2.500 de raportări ale defecțiunii. Utilizatorii au început să-și exprime frustrarea pe rețelele sociale, iar hashtag-ul #ChatGPTDown a devenit rapid viral.

Într-o lume în care inteligența artificială a devenit parte din rutina noastră zilnică, oamenii au fost nevoiți să se adapteze. Au revenit la cărți, au discutat cu colegii de birou și au folosit creioane și hârtie pentru a rezolva problemele. Unii chiar au spus că se simt “ca pe vremuri”, când tehnologia nu era atât de omniprezentă.

Partea bună a picajului ChatGPT

Cu toate acestea, există și o parte bună: oamenii au redescoperit arta conversației autentice. Fără ChatGPT, au fost nevoiți să se bazeze pe propriile cunoștințe și să interacționeze cu alți oameni într-un mod mai profund. Poate că această defecțiune temporară a fost un semn că, uneori, trebuie să ne oprim și să ne reamintim că tehnologia nu este întotdeauna perfectă.

În cele din urmă, serviciul ChatGPT ar trebui să fie readus la viață în câteva minute, dacă nu câteva ore, iar oamenii să revină la interacțiunile lor în format digital. În același timp însă, din când în când, poate ar trebui să ne amintim să privim dincolo de ecrane și să apreciem conexiunile umane autentice.

Ce este ChatGPT, serviciul celor de la OpenAI

ChatGPT este un model de limbaj bazat pe inteligență artificială dezvoltat de OpenAI, capabil să genereze text asemănător celui creat de o persoană, pe baza contextului și a conversațiilor anterioare.

Acesta poate fi folosit pentru a purta conversații interesante, a obține analize, a automatiza sarcini și a explora viitorul inteligenței artificiale, toate într-un singur loc. Este un companion virtual care poate ajuta la scriere, învățare și brainstorming, fiind accesibil gratuit pentru utilizatori. În plus, ChatGPT poate fi personalizat pentru a rafina și ghida o conversație în funcție de lungime, format, stil, nivel de detaliu și limbă.

Pentru a aflat când își revine ChatGPT, poți acces downdetector.com.