Jocuri

Un nou joc Resident Evil este în lucru: Ce știm până acum despre cea mai nouă parte din celebra franciză

Capcom a anunțat lansarea celui de-al nouălea joc din franciza Resident Evil în cadrul stream-ului Next Summer 2024.

Este pentru prima dată după o perioadă semnificativă când Capcom dezvăluie un nou joc Resident Evil, dar nu e de mirare având în vedere succesul uriaș al Resident Evil: Village, care a stabilit un standard ridicat pentru viitoarele continuări.

Resident Evil 9

Capcom a confirmat că Resident Evil 9 este în dezvoltare și a ales un regizor cu experiență pentru a supraveghea această nouă aventură cu zombi. Potrivit IGN, Capcom a confirmat noutatea în timpul stream-ului Next Summer 2024.

Regizorul Koshi Nakanishi va fi la cârma noului joc Resident Evil. Nakanishi are peste un deceniu de experiență în regizarea jocurilor Resident Evil, inclusiv The Mercenaries 3D pentru Nintendo 3DS, Resident Evil Revelations și Resident Evil 7: Biohazard.

„Lucrăm la un nou Resident Evil”, a declarat Nakanishi.

„A fost foarte dificil să ne decidem ce să facem după 7, dar am găsit direcția, și sincer, pare semnificativ. Nu pot împărtăși detalii deocamdată, dar sper să fiți entuziasmați pentru ziua în care o să pot”.

Capcom a lansat și o serie de remasterizări ale unora dintre cele mai mari clasice ale sale. În cadrul aceluiași stream, Capcom a anunțat și o relansare a primului Dead Rising, numită Dead Rising Deluxe Remaster, pentru PlayStation 5 și Xbox Series X/S. Această versiune remasterizată a jocului de supraviețuire cu zombi într-un mall va include o nouă voce pentru protagonistul jurnalist Frank West, grafică HD actualizată și câini pudel mai pufoși.

De asemenea, Capcom a anunțat un demo pentru jocul de acțiune și strategie inspirat din cultura japoneză, Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, și o relansare a Resident Evil: Biohazard pentru dispozitivele mobile Apple și calculatoarele Apple.

Istoria și evoluția francizei Resident Evil

Franciza de jocuri Resident Evil, cunoscută în Japonia sub numele de Biohazard, este una dintre cele mai influente și de succes serii de jocuri video din toate timpurile. Lansată de compania Capcom, primul joc a apărut în 1996 și a stabilit standardele pentru genul survival horror. Jucătorii erau plasați în pielea unor personaje care trebuiau să supraviețuiască într-un mediu infestat de zombi și alte creaturi monstruoase, rezolvând puzzle-uri și gestionând resurse limitate.

În primii ani, seria a rămas fidelă formulei de succes, lansând titluri precum Resident Evil 2 (1998) și Resident Evil 3: Nemesis (1999), care au consolidat franciza și au extins povestea inițială. Jocurile erau apreciate pentru atmosfera tensionată, designul nivelurilor și elementele narative captivante.