Jocuri

Nu mai poți trișa în Call of Duty. Ce poți să pățești dacă îndrăznești

Trișorii din Call of Duty sunt acum recunoscuți oficial și, mai mult decât atât, făcuți de rușine înainte să fie dați afară din joc.

Cel mai recent sezon din Call of Duty: Modern Warfare II și Call of Duty: Warzone (sezonul cinci) a fost lansat în această săptămână, iar actualizarea include o adăugare la sistemul anti-cheat Ricochet.

Sistemul care îi scoate pe trișorii Call of Duty „din ascunzători”

Spre exemplu, în momentul în care Ricochet detectează și elimină un „jucător cu probleme”, jocul îi va anunța pe toți cei din meci despre ceea ce tocmai s-a întâmplat. Practic, dacă îți place să tragi în piept jocul, nu numai că vei fi exclus, ci te vei trezi și făcut de rușine față de camarazii tăi „de luptă”.

Acest lucru le permite tuturor jucătorilor să știe că au de-a face cu un trișor și, de asemenea, că sistemele Activision au reușit să identifice acea persoană și să o dea afară din joc.

Nu este super ieșit din comun ca un joc să le spună jucătorilor că cineva a fost dat afară pentru că a înșelat sistemul.

Au existat astfel de exemple inclusiv la BattleBit Remastered, un riff distractiv, low-poly din seria Battlefield. De regulă, acest joc are obiceiul de a anunța, la rândul său, când un trișor este detectat și, ulterior, exclus.

Totuși, aceasta este o actualizare binevenită de la Team Ricochet, care a încercat tot felul de tactici pentru a-i încurca pe trișori și pentru a încerca să-i prindă pe cei care nu au neaparat cele mai bune intenții.

În ultimii doi ani, Call of Duty i-a făcut pe trișori să nu poată vedea inamicii și le-a luat armele, dar acum face un pas suplimentar.

De curând, Team Ricochet a desfășurat clone de jucători reali împotriva trișorilor detectați și suspectați. Dacă un potențial hacker interacționează cu una dintre aceste clone, va face evident că trișează.