Tehnologie

ChatGPT, mai periculos decât ne putem închipui: „Acesta e doar începutul, va fi tot mai rău”

Inteligența artificială începe să-și arate fața mai puțin plăcută omenirii, în sensul în care demonstrează faptul că nu e nici pe departe atât de precisă pe cât ne închipuiam, ba chiar poate fi periculoasă din unele puncte de vedere, cum ar fi acela al lansării unor informații false.

ChatGPT, de exemplu, poate genera în unele situații informații defăimătoare cu privire la unele persoane publice sau chiar firme. O astfel de situație este cea a unui DJ din Georgia, care a ajuns să se adreseze instanțelor de judecată după ce chatbot-ul a afirmat că acesta se face vinovat de deturnarea fondurilor unei organizații non-profit.

Motivul neașteptat pentru care ChatGPT e un real pericol

Revoltat la culme de aceste informații pe care omul le cataloghează drept false, acesta a decis să dea în judecată OpenAI, producătorul ChatGPT, cu speranța că magistrații îi vor face dreptate.

În momentul de față, la nivel global e o adevărată isterie cu acest chatbot. Milioane de oameni îl folosesc și probabil și tu te numeri printre ei sau printre aceia ce au încercat măcar o dată să-i testeze capacitățile. Doar că site-ul web funcționează folosind un server și, atunci când prea mulți oameni accesează serverul, acesta se supraîncărcă și nu îți poate procesa solicitarea.

Acest lucru nu înseamnă că nu vei putea să-l accesezi niciodată. Înseamnă doar că ar trebui să încerci să vizitezi site-ul mai târziu, când mai puține persoane încearcă să acceseze serverul. Poți, de asemenea, să păstrezi fila deschisă și să o reîmprospătezi periodic.

Dacă nu ești la curent cu tot ceea ce presupune acest chatbot, important de reținut este că datele ChatGPT sunt limitate până în 2021. Chatbot-ul nu are o conștientizare a evenimentelor sau știrilor care au avut loc de atunci. În cele din urmă, la fel de important de știut e și că ChatGPT nu oferă surse pentru răspunsurile sale.