Tehnologie

Toți utilizatorii de Android trebuie să facă asta: avertismentul de la Google pentru posesorii de Samsung Galaxy

Utilizatorii de telefoane Android sunt, în această perioadă, somați să descarce o actualizare de securitate destul de importantă care vrea să remedieze mai bine de 50 de vulnerabilități.

Unele dintre acestea le oferă hackerilor acces la dispozitive fără nicio interacțiune cu proprietarului telefonului.

Posesorii europeni și sud-coreeni de smartphone-uri Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra au fost primii clienți Samsung care au primit actualizarea.

Dintre cele 55 de riscuri de securitate identificate, patru sunt catalogate drept „critice”, conform rapoartelor Google și Samsung.

Decalajul cibernetic le-a dat un avantaj hackerilor, în sensul că aceștia puteau obține autorizație pentru setările de securitate fără permisiunea ta.

Avertismentul dat de Android

„Interacțiunea cu utilizatorul nu este necesară pentru exploatarea acestor defecte cibernetice”, au scris reprezentanții Android, pe site-ul oficial al companiei.

„Evaluarea se bazează pe efectul pe care exploatarea vulnerabilității ar putea să-l aibă asupra unui dispozitiv afectat”, s-a menționat, de asemenea.

Cele mai multe dintre aceste slăbiciuni au fost găsite pe dispozitivele Galaxy care rulează Android 11, Android 12 și Android 13.

Posesorii de Android ar trebui să stea cu ochii pe patch-ul de securitate etichetat drept 2023-04-01 pentru telefoanele care rulează Android 10 și versiuni ulterioare.

„Exploatarea Android este îngreunată de îmbunătățirile aduse versiunilor mai noi ale platformei Android. Încurajăm toți utilizatorii să actualizeze la cea mai recentă versiune de Android acolo unde este posibil”, s-a notat pe site-ul Android.

Samsung a început să lanseze cea mai recentă actualizare de securitate pentru Android săptămâna trecută.

Așadar, dacă ai un telefon Samsung care este inclus în categorie și nu ai făcut update până acum, este necesar să te miști rapid, întrucât datele tale personale să rămână în siguranță.

Nu te panica nici dacă ai un telefon Samsung mai vechi, întrucât actualizarea ar trebui să vină și la tine, cât de curând.

Cu toate acestea, Android a încetat să mai trimită actualizări de securitate pentru telefoanele care funcționează pe Android 9 sau o versiune anterioară.