Tehnologie

VIDEO VR, TikTok, roboți, AI, Elon Musk, Twitter – Playtech News Bytes 36

Playtech News Bytes a ajuns la episodul treizeci și șase, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Realitatea virtuală depășește limitele normalului și poate simula moartea

Ce se întâmplă când mori este cel mai mare mister al lumii, dar realitatea virtuală poate ajută la calmarea temerilor oamenilor față de viața de apoi. Mai exact, participanții stau întinși pe un pat de spital, își pun căștile XR și experimentează un stop cardiac, o încercare de resuscitare, moartea și o experiență în afară corpului care transcende viața și planeta Pământ.

TikTok este în pericol și în Europa. Franța interzice utilizarea aplicației

Franța a interzis utilizarea „recreativă” a TikTok, Twitter, Instagram și a altor aplicații pe telefoanele angajaților guvernamentali, din cauza îngrijorărilor legate de măsurile insuficiente de securitate a datelor. Americanii dar și alte țări  spun că datele colectate ale utilizatorilor de aplicație ar putea fi accesate de guvernul chinez. Țările în care s-au impus restricții asupra aplicatei sunt Belgia, SUA, Canada, Pakistan, Anglia, India, Taiwan și Afganistan.

Un experiment recent ne arată că roboții ne pot face mai fericiți la locul de muncă

Într-o serie de experimente care au implicat interacțiunea roboților de bunăstare cu angajații în sesiuni obligatorii, cercetătorii au descoperit că modul în care un robot ridică moralul angajaților depinde de cel puțîn un factor esențial: cât de drăguț este. Astfel, pe parcursul a patru săptămâni, 26 de angajați au participat la sesiuni săptămânale de bunăstare conduse de două tipuri diferite de roboți. Practic, roboții mergeau în jurul grupului, cereau fiecărui angajat să-și amintească o experiență pozitivă și puneau o serie de întrebări. Ambii au respectat același scenariu, au avut aceeași voce și au folosit aceleași expresii faciale. Cert e că robotul mai mic și mai drăguț a avut rezultate mai bune, iar oamenii își schimbau bunăstarea mentală în preajma lui.

China folosește prezentatori generați de AI

Postul de știri de stat din China, People Daily, a dezvăluit noul său prezentator creat cu inteligență artificială, într-un videoclip postat pe principala platformă de socializare a țării, Weibo. Creatorii prezentatorului spun că acesta poate vorbi despre orice. Cu toate acestea, ea poate răspunde doar la întrebări despre subiecte prestabilite. Acestea includ „tehnologie de ultimă oră”, „reducere de taxe” sau „angajare”. În timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, China a mai dezvăluit o gazdă virtuală, precum și primul prezentator AI al țării care folosește limbajul semnelor.

Elon Musk pierde bani cu Twitter 

Elon Musk evaluează Twitter la aproximativ $20 de miliarde de dolari, conform unei oferte de acțiuni făcute propriilor angajați. Asta înseamnă că valoarea companiei a scăzut la mai puțin de jumătate de la cele $44 de miliarde plătite de Musk anul trecut. CEO-ul le-a spus angajaților că Twitter se află într-un impas, dar că speră că, în viitor, platforma va ajunge să valoreze 250 de miliarde de dolari.