Tehnologie

TikTok își ia revanșa și dă în judecată această țară. Ce motive invocă

TikTok a dat în judecată oficial guvernul Statelor Unite recent, în încercarea de a bloca o nouă lege care cere aplicației să fie vândută sau să se confrunte cu o interdicție în țară.

Procesul vine cu puține surprize, de vreme ce TikTok a declarat deja că va face acest lucru atunci când președintele Joe Biden a semnat legislația luna trecută.

Nemulțumirea TikTok

Legea, care a fost învelită într-un proiect de lege mai amplu care a trimis, de asemenea, ajutoare străine către Israel și Ucraina, a trecut prin Camera și Senat în câteva zile înainte ca Biden să semneze ziua următoare după adoptarea sa în Senat.

Recent, TikTok a numit interdicția neconstituțională într-o nouă postare pe X anunțând petiția sa împotriva guvernului american.

„Pentru prima dată în istorie, Congresul a adoptat o lege care supune o singură platformă de discurs numită unei interdicții permanente și la nivel național, și interzice fiecărui american să participe la o comunitate online unică, cu peste 1 miliard de oameni în întreaga lume”, arată petiția.

Provocarea asumată de TikTok la lege afirmă în continuare că renunțarea la ByteDance este imposibilă. Compania explică că există obstacole comerciale, tehnologice și legale insurmontabile pentru renunțarea în termen de 270 de zile impus de act.

De ce s-a ajuns aici

Compania de social media susține, de asemenea, că a explicat acest lucru guvernului american „în repetate rânduri”, și că cei care au sponsorizat și au adoptat proiectul de lege erau conștienți că renunțarea este imposibilă conform termenilor legislației.

Procesul formal al lui TikTok numește procurorul general al Statelor Unite Merrick B. Garland ca respondent. Procesul a fost înregistrat în Curtea de Apeluri a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia. TikTok a făcut documentul complet de 70 de pagini disponibil pentru toți.

Motivul pentru ultimatumul de a vinde sau de a fi interzis împotriva TikTok-ului a fost atribuit în mare măsură preocupărilor legate de securitate.

TikTok este deținut de compania mamă chineză ByteDance, iar criticii aplicației spun că aceasta reprezintă o preocupare legată de securitate.