Tehnologie

Samsung mizează pe inteligența artificială, în 2024. Ce se întâmplă cu senzorii „infuzați” cu AI

Samsung și SK Hynix, ambii producători cu sediul în Coreea de Sud, se pare că pun un accent puternic pe integrarea tehnologiei AI direct pe un senzor de imagine.

Vezi și: Samsung duce linia The Frame mai departe: Ce este Music Frame, de ce trebuie să îl ai acasă

Următorul pas a fost deja făcut

Deși utilizarea unui cip dedicat pentru procesarea imaginilor AI nu este nouă, Sony îi folosește pe aparatele sale foto full-size de ceva timp, apropierea între acel cip și un senzor pare să fie următorul pas major pentru doi dintre cei mai cunoscuți producători de senzori din Coreea de Sud.

Anul trecut, SK Hynix a dezvăluit un senzor de cameră care integrează cu succes cipul AI și senzorul de imagine într-o singură unitate.

Compania spune că senzorul este capabil să proceseze date la nivelul senzorului în loc să le routeze către un cip separat.

Nu există prea multe informații care să explice beneficiile integrării AI direct într-un senzor în locul folosirii unui cip extern, deoarece conceptul este încă în stadiu incipient de dezvoltare.

Cu toate acestea, prin combinarea cipului și a senzorului, companiile ar putea procesa datele vizuale mai bine și mai rapid decât metodele curente care se bazează pe două piese hardware separate.

Vezi și: Una caldă și alta rece pentru cei cu telefoane Samsung. Schimbarea Android care nu e pentru oricine

Samsung duce tehnologia mai departe

În interiorul Samsung, acest avans al tehnologiei sale este numit „Senzori umani”, deoarece obiectivul este să încerce să dezvolte senzori capabili să reproducă modul în care văd oamenii o imagine, raportează Korea Tech Today.

Ideea este că acești senzori nu doar capturează informații, ci înțeleg activ ceea ce este „văzut”, de aceea aspectul uman.

Deși detaliile despre această dezvoltare internă sunt puține, tehnologia Zoom Anyplace deja lansată de Samsung, găsită în cel mai recent senzor de imagine ISOCELL de 200 de megapixeli, este prezentată ca o privire timpurie asupra conceptului.

Zoom Anyplace dă voie camerei să urmărească subiecte în zoom digital, permite înregistrarea simultană dublă la două distanțe focale digitale separate și, așa cum sugerează numele, poți da zoom digital pe subiecte fără a modifica unghiul.

Samsung pare să creadă că o îmbinare de succes a celor două tehnologii ar duce la o creștere enormă a rezoluției de ieșire comparabilă cu viziunea umană și nu este exclus ca acești senzori hibridi să poată produce imagini la 500 sau chiar 600 de megapixeli.

Vezi și: Samsung Unpacked 2023, în Seoul: cele mai recente tehnologii menite să deschidă posibilități și să transforme vieți