Tehnologie

iPhone 15, mai ”prietenos” cu utilizatorii: ce va fi diferit la noile telefoane ale gigantului Apple

Anul acesta, Apple va implementa o nouă tehnologie de construcție pentru modelele pro ale seriei iPhone 15, care va reduce marginile negre din jurul ecranului, ceea ce, evident, va fi o veste mai mult decât bună pentru orice utilizator al produselor Apple.

Cele două modele Pro, Pro și Pro Max, vor beneficia de un proces nou numit LIPO (low-injection pressure over-molding), astfel încât spațiul negru din jurul ecranului va fi redus la doar 1,5 milimetrii, comparativ cu 2,2 milimetrii în cazul modelelor actuale.

Apple, cu un pas mai aproape de telefonul perfect

Această îmbunătățire va duce smartphone-urile Apple mai aproape de obiectivul final al companiei americane și al majorității producătorilor de smartphone-uri, de altfel, și anume la realizarea unui dispozitiv cu un ecran acoperit în întregime, fără margini negre în jurul acestuia, care să deranjeze utilizatorul.

În plus, în cazul modelelor Pro, Apple va înlocui oțelul inoxidabil cu titanul, un material mai rezistent și mai ușor, menit să contribuie la o experiență mult mai plăcută.

Se preconizează că vor exista inclusiv upgrade-uri semnificative la camerele foto, cu un zoom optic sporit. De asemenea, marginea laterală și partea frontală a modelelor Pro vor fi ușor rotunjite în comparație cu modelele anterioare.

Mai mult decât atât, Apple va schimba aranjamentul intern al componentelor pentru a facilita reparațiile mai ușoare ale noilor smartphone-uri, în conformitate cu noile reglementări europene.

Celelalte două modele, iPhone 15 și iPhone 15 Plus, se așteaptă să treacă la Dynamic Island, înlocuind vechiul breton, similar cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu modelele Pro ale seriei iPhone 14.

Și pentru că tot am vorbit despre reglementările impuse de Uniunea Europeană, trebuie menționat că întreaga serie iPhone 15 va fi echipată cu port USB-C, astfel încât Apple să se alinieze tuturor celorlalte brand-uri producătoare de telefonie mobilă, din lume. În acest fel, utilizatorilor le va fi mai ușor să-și încarce telefoanele, dar și să le conecteze la surse terțe care nu fac parte din suita gigantului.