Tehnologie

Facebook nu mai vrea să fii păcălit: Ce face Meta cu fotografiile AI de pe platformele sale

Meta intenționează să intensifice etichetarea imaginilor generate de AI pe platformele sale. Compania lucrează la tehnologia care poate detecta conținutul generat de instrumente AI terțe.

Ce vrea să facă Meta

Meta intenționează să-și intensifice etichetarea imaginilor generate de inteligență artificială pe Facebook, Instagram și Threads, pentru a clarifica faptul că imaginile sunt artificiale. Acest lucru face parte dintr-un impuls mai amplu de a elimina dezinformarea și fake news-ul, ceea ce este deosebit de important deoarece ne luptăm cu ramificațiile AI generative (GAI) într-un an electoral major în SUA și alte țări.

Potrivit președintelui pentru afaceri globale al Meta, Nick Clegg, compania a lucrat cu parteneri din întreaga industrie pentru a dezvolta standarde care includ semne că o imagine, un videoclip sau un clip audio a fost generat folosind AI.

„Putând detecta aceste semnale, va face posibil să etichetăm imaginile generate de AI pe care utilizatorii le postează pe Facebook, Instagram și Threads”, a scris Clegg într-o postare din Meta Newsroom.

„Construim această capacitate acum și în lunile următoare vom începe să aplicăm etichete în toate limbile acceptate de fiecare aplicație”.

Vezi și: Ce face Facebook cu informațiile tale personale, de fapt. Rețeaua de socializare te minte cu bună știință

Cum vrea să combată dezinformarea

Clegg a adăugat că, pe măsură ce extinde aceste capabilități în cursul anului viitor, Meta se așteaptă să învețe mai multe despre „cum creează și distribuie oamenii conținut AI, ce fel de transparență consideră oamenii valoroasă și cum evoluează aceste tehnologii”. Acestea vor ajuta la informarea celor mai bune practici din industrie și a propriilor politici Meta, a scris el.

Meta spune că instrumentele la care lucrează vor fi capabile să detecteze semnale invizibile – și anume informații generate de AI care se aliniază cu standardele tehnice C2PA și IPTC – la scară largă. Ca atare, se așteaptă să se poată identifica și eticheta imaginile de la Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney și Shutterstock, toate acestea încorporând metadate GAI în imaginile pe care produsele lor le realizează.

Cât despre video și audio GAI, Clegg subliniază că unele companii nu au început să încorporeze semnale. Ca atare, Meta nu este deocamdată capabilă să detecteze videoclipurile și sunetul care sunt generate de instrumente AI terțe. Între timp, Meta se așteaptă ca utilizatorii să eticheteze ei înșiși un astfel de conținut.

Vezi și: Giganții rețelelor de socializare, „cu sânge pe mâini”. Ce au făcut șefii Facebook, Instagram, X, TikTok, Snap, Discord