Tehnologie

Dependența de internet la români, în 2024. Care sunt cele mai populare rețele de socializare în țara noastră

Analiza recentă a agenției DataReportal furnizează o imagine detaliată a utilizării Internetului, rețelelor de socializare și tehnologiei de comunicare în România în anul 2024.

Câți oameni se conectează la internet în țara noastră

Conform acestor date, la începutul anului 2024, numărul utilizatorilor de internet din țara noastră se situa la 18,06 milioane, în timp ce pe rețelele de socializare se înregistrau nu mai puțin de 13,3 milioane de utilizatori.

Este interesant să observăm că, deși exista o ușoară scădere în comparație cu anul anterior, popularitatea rețelelor de socializare rămâne în continuare înaltă.

Meta a raportat că 9,05 milioane de utilizatori din România aveau conturi active pe Facebook la începutul anului 2024, iar platformele YouTube și Instagram înregistrau și ele cifre semnificative, cu 13,3 milioane, respectiv 5,3 milioane de utilizatori.

TikTok, o altă platformă populară, a atras 8,97 milioane de utilizatori cu vârsta de minimum 18 ani în România la începutul anului 2024.

În plus, alte platforme precum Facebook Messenger, LinkedIn, Snapchat și X (ex-Twitter) au continuat să atragă un număr semnificativ de utilizatori în țara noastră.

Internetul, în România, din ce în ce mai rapid

Pe lângă evoluția utilizării rețelelor de socializare, viteza conexiunilor la internet a cunoscut și ea o creștere semnificativă față de anul precedent.

În România, la începutul anului 2024, viteza medie a conexiunilor mobile de date a fost de 51,50 Mbps, iar viteza medie a conexiunilor fixe la Internet a fost de 205,74 Mbps. Această tendință sugerează o infrastructură digitală din ce în ce mai robustă și performantă în țara noastră.

Deși statisticiile reflectă o scădere ușoară în numărul total de utilizatori de Internet și de rețele de socializare în comparație cu anul precedent, aceste platforme rămân în continuare instrumente esențiale pentru comunicare și interacțiune socială în societatea noastră digitală.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze și să devină din ce în ce mai integrată în viețile noastre, este de așteptat ca și numărul și diversitatea platformelor online să continue să crească.