Tehnologie

Schimbarea de la Google Authenticator: cum te ajută, dacă ești în impas

Codurile unice de la Google Authenticator nu vor mai fi blocate, de acum, dacă pierzi dispozitivul care le stochează.

O nouă actualizare a Authenticator, pentru Android și iOS, stochează acum copii de siguranță ale codurilor în contul tău Google.

Nu va trebui să mai reautorizezi toate aplicațiile conectate (sau să scanezi un cod QR) doar pentru că ai un telefon nou.

Odată ce ai cea mai recentă versiune a aplicației, trebuie doar să urmezi instrucțiunile pentru a te conecta la Google și a activa sincronizarea.

Desigur, vei dori, de asemenea, să te asiguri de un lucru și anume de faptul că Google este securizat pentru a preveni intrușii să folosească greșit Authenticator, prin intermediul contului.

Google încă face eforturi pentru autentificare fără parole care utilizează tehnologii precum cheile de acces. Cu toate acestea, recunoaște, de asemenea, că oamenii se bazează în continuare pe coduri unice.

Actualizarea Authenticator promite să reducă unele dintre durerile de cap legate de utilizarea acelor coduri până când te vei simți capabil mental să treci la pasul următor, adică la o nouă tehnologie.

Cum te ajută Google Authenticator

Acest lucru ar putea, de asemenea, să încurajeze utilizarea autentificării cu doi factori, mai ales dacă, anterior, ți-a fost frică de ce s-ar întâmpla dacă telefonul tău ar fi pierdut sau furat.

Este important de știut că acesta nu este un concept nou. Aplicații precum Microsoft Authenticator au și copii de rezervă în cloud, pentru un plus de siguranță. Cu toate acestea, nu reprezintă un secret pentru nimeni faptul că instrumentul Google este popular, poate cel mai apreciat din nișa sa.

Sincronizarea în cloud ar trebui să facă o diferență tangibilă, în special atunci când multe aplicații pot folosi Authenticator ca alternativă la parola convențională.

Așadar, dacă încă nu ai folosit intrumentul Google, îți recomandăm călduros să o faci, de vreme ce hackerii par să se fi înmulțit considerabil în ultima perioadă, astfel că autentificarea în doi pași pare, cel puțin momentan, cea mai bună metodă de a-ți păstra parolele numai pentru tine.