Tehnologie

Elon Musk s-a sucit: inteligența artificială poate fi bună, mai ales dacă este creată de el

Planurile lui Elon Musk pentru a crea propria companie de inteligență artificială încep să se contureze. CEO-ul Twitter a spus că vrea să „creeze o a treia opțiune”, adică o companie care ar putea concura cu OpenAI și Google.

Într-un interviu acordat Fox News, Elon Musk a spus că se gândește să numească compania cu pricina TruthGPT și că scopul ar fi să creeze o „AI care să caute adevărul, care încearcă să înțeleagă natura universului” și care „sperăm să facă mai mult bine decât rău”.

Elon Musk are un dezavantaj, din start

Musk a recunoscut că ar începe cu un dezavantaj semnificativ față de rivalii săi, deoarece vine cam la spartul târgului.

Speculațiile cu privire la ambițiile lui Musk, în materie de inteligență artificială, au crescut, deoarece el a depus recent documente pentru o afacere numită X.AI Corp.

De asemenea, ar fi cumpărat mii de GPU și ar fi angajat cercetători de la DeepMind pentru un proiect Twitter AI necunoscut. Nu este clar dacă cele două inițiative sunt legate între ele.

Elon Musk a spus că motivația sa provine din preocupările legate de direcția AI și de amenințarea pe care aceasta ar putea-o reprezenta pentru umanitate.

În special, a fost unul dintre cei care susțineau inițial OpenAI, dar s-a distanțat de organizație după mai multe nemulțumiri.

Deși nu este clar cum planurile AI ale lui Musk ar putea afecta Twitter, el a vorbit despre o eventuală funcție viitoare pentru rețea, declarând că Twitter lucrează la o ceva care ar permite utilizatorilor să-și cripteze opțional mesajele directe.

Mesageria directă se află în discuții de ani de zile, iar Musk, un cunoscut fan al aplicațiilor de mesagerie criptată, a spus anterior că Twitter ar trebui să ofere criptare în stil Signal.

„Dacă vă aflați într-o conversație pe care o considerați sensibilă, puteți să activați criptarea și atunci nimeni de la Twitter nu poate vedea despre ce vorbiți”, a explicat Elon Musk.

Totul vine în ciuda scrisorii comune pe care a trimis-o alături de alți magnați, în care cerea stoparea, pentru șase luni, a evoluției AI.