Tehnologie

Noutatea de la Google Chrome care va schimba totul pe internet. Legătura cu inteligența artificială, pericolele care ne pândesc

Google se pregătește de lansarea unei noi funcții pentru Chrome care este, practic, un asistent de scriere cu inteligență artificială integrat în browser, o mișcare care ar putea inunda internetul cu și mai mult spam generat de AI.

Cum se laudă Google cu noua funcție din Chrome

„Scrisul pe internet poate fi descurajant, mai ales dacă vrei să-ți exprimi gândurile în spații publice sau pe forumuri”, a scris Parisa Tabriz, vicepreședinte Google Chrome, într-un articol postat recent.

„Așa că, în următoarea versiune Chrome, lansăm încă o funcție experimentală bazată pe AI pentru a vă ajuta să scrieți cu mai multă încredere pe internet, fie că doriți să lăsați o recenzie bine scrisă pentru un restaurant, să creați o confirmare prietenoasă pentru o petrecere sau să faceți o solicitare formală pentru închirierea unui apartament”, a menționat, de asemenea, aceasta, conform postării.

Vezi și: Procesul împotriva Google, fără precedent. Cum s-a îmbogățit gigantul din monopol, americanii s-au săturat de situație

Pentru a utiliza noul asistent de scriere, trebuie să te autentifici în browserul Chrome, care domină piața cu aproximativ 3 miliarde de utilizatori, și să activezi asistentul de scriere AI.

„Scrieți câteva cuvinte și AI-ul nostru va demara procesul de scriere pentru dvs”, a adăugat ea.

Un asistent de scriere AI pare destul de inofensiv, deoarece mulți oameni folosesc deja unul, cum ar fi ChatGPT, de la OpenAI, pentru a genera text.

Internetul nu va mai fi niciodată la fel

Totuși, baza uriașă de utilizatori pentru Chrome, cu acces facil la un asistent de scriere AI, poate fi un eveniment care să schimbe totul pe internet.

Vezi și: Ce face Google cu banii utilizatorilor, inclusiv ai românilor: cumpărăturile care te pun pe gânduri, se pregătesc de viitor

Oamenii ar putea plagia involuntar conținutul, deoarece aceste platforme AI nu vor face diferența – nu la început, cel puțin.

Vei observa aceeași tendință de a încălca drepturile de autor în aplicațiile AI generative pentru imagini.

Pericolul major se referă la faptul că internetul va fi inundat cu și mai mult conținut generat de AI. Și asta înseamnă că modelele AI vor fi antrenate pe conținut generat de AI, creând haos generalizat.

Vezi și: Cum știe Google Maps când e traficul aglomerat sau nu