Jocuri

Bucharest Gaming Week pregătește surprize pentru pasionații de jocuri video. Tot ceea ce trebuie să știi despre cel mai așteptat eveniment de gaming

Punctul culminant al Bucharest Gaming Week, cel mai așteptat eveniment de gaming din România, este programat să aibă loc pe 14 și 15 octombrie, la Palatul Parlamentului.

Mai bine de zece mii de pasionați de jocuri video se vor întâlni cu cei mai renumiți gameri români și vor avea oportunitatea de a concura alături de aceștia pentru a câștiga sute de premii interesante.

Vezi și: Piața jocurilor video din România: care este platforma preferată a românilor

Bucharest Gaming Week a început cu o ediție online în weekendul anterior, atrăgând mai bine de 400.000 de vizitatori.

La standul Armatei României, participanții pot testa un simulator de zbor în realitate virtuală, o replică a elicopterului IAR 316 B, un model de antrenament produs de Industria Aeronautică Română.

Cei prezenți pot folosi simulatorul ELITE PI-135 pentru decolare, proceduri de zbor instrumental cu utilizarea mijloacelor de radionavigație și aterizare.

Simulatorul Digital Combat Simulator pentru avioanele IAK-52 și F-16 va reda atât modelul de zbor dinamic, cât și funcționarea sistemelor interne ale aeronavelor.

În aer liber, cercetașii militari organizează un bootcamp unde copiii își pot testa capacitățile fizice.

Vezi și: Romanian Game Awards 2023 – cele mai bune jocuri românești, premiate la București: radiografia industriei de gaming de la noi

Bucharest Gaming Week 2023

„Vânătoarea de comori”, una dintre atracțiile Bucharest Gaming Week

În premieră, gamerii vor putea participa la o „Vânătoare de comori”, în cadrul căreia pot câștiga sute de premii atractive.

Tinerii interesați de o carieră în industria dezvoltării de jocuri video pot obține informații de la reprezentanții Echo School, un program care oferă certificări internaționale pentru viitorii specialiști în gaming, începând din 2024.

Scena principală a Bucharest Gaming Week va găzdui numeroase turnee și competiții, prezentate de cei mai populari streameri.

Mai mult, streamerii la început de drum vor avea un spațiu dedicat lor pentru a face transmisii live pe propriile canale.

Scena de la Bucharest Gaming Week va pune în centrul atenției parada de Cosplay, unde creatorii celor mai reușite costume inspirate de personaje din jocuri video vor putea defila.

Vor fi testate cele mai cunoscute jocuri, dar și unele nou lansate

Evenimentul va aduce sub același acoperiș cele mai populare și așteptate jocuri video, inclusiv cele mai recente lansări la nivel internațional, disponibile pentru a fi testate pe cele mai performante console și sisteme de gaming.

Gamerii vor putea experimenta titluri mult așteptate, precum EA Sports FC 24, Counter-Strike 2, Assassin’s Creed Mirage, Mortal Kombat 1, StreetFighter 6 sau Baldur’s Gate II, alături de Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

La Arena de Realitate Virtuală, vizitatorii vor avea ocazia de a experimenta simulări și de a se bucura de meciuri de tip „deathmatch”, sau pe echipe, în jocurile Quantum Arena și Cops vs. Robbers.

Evenimentul are loc sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului, cu intrare din Piața Constituției.

Vezi și: Jocurile video nu vor mai fi la fel: inteligența artificială te va ține și mai mult cu ochii în ecrane

Cum obții acces, ce altceva trebuie să mai știi

Minorii sub 14 ani pot intra doar însoțiți de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit pe baza unui certificat medical.

Detalii suplimentare despre zona de Food Court, harta și programul exact pot fi găsite în aplicația oficială Bucharest Gaming Week, disponibilă în AppStore și Play Store.

Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziționate online pe pagina iabilet.ro sau direct de la fața locului.

Prețurile biletelor achiziționate în avans sunt 85 de lei pentru sâmbătă, 75 de lei pentru duminică și 130 de lei pentru ambele zile.

La fața locului, un bilet de o zi costă 100 de lei, iar un abonament de două zile poate fi achiziționat pentru 150 de lei.